Helle Bonnesen

Ordførerskaber

Gruppenæstformand, Erhvervsordfører, Kirkeordfører, Kulturordfører, Udenrigsordfører og Udenrigspolitisk Nævn

Københavner, familiemor og selvstændig

Jeg bor på Østerbro sammen med Henrik og vores datter, Dagmar. Jeg har boet på over ti forskellige adresser i Hovedstadsområdet. Så jeg kender byen ret godt. Jeg er medlem af BR, hvor jeg sidder i børne- og ungdomsudvalget samt beskæftigelse- og integrationsudvalget.

Jeg er Københavner med stort K. Det er vigtigt, at hovedstaden er stærkt repræsenteret. For det hele må ikke gå til jyske motorveje eller udflytning af arbejdspladser. Jeg kæmper for, at der er plads til familierne. Det gør jeg hver dag i Borgerrepræsentationen, og jeg gør det i lokalmiljøet. Ved kommunalvalget fik jeg over 1.800 personlige stemmer. Jeg har erfaring I at drive valgkamp, og jeg vil gøre mit bedste for, at København igen får en stemme i folketinget.

Til daglig er jeg selvstændig sammen med min mand. Vi har startet Danmarks første LP vinyl presseri i over 35 år. Før det var jeg 20 år i det private erhvervsliv med lederstillinger for bl.a. Coca-Cola. Jeg har altid engageret mig i lokalt. Jeg har siddet i indre by lokaludvalg, jeg er menighedsrådsformand for Garnisonskirken.

Det vigtigste af det hele er min familie. Ligesom det er for de fleste. Det vil jeg gerne kæmpe for: At der er plads til familierne. I hverdagen og i København. Derfor går jeg til valg på:

En god start på livet

  • Folkeskolen skal sprudle af trivsel og faglighed. Vi halter bagud i København – det kan vi ikke være bekendt. 
  • Trygge dagtilbud. 24% af de 1-2 årige, som er bosat i et udsat byområde er i dag ikke tilmeldt et dagtilbud. Vi skal i dialog med familierne, så vi sikrer, at børnene lærer danske værdier.

Hjælp og omsorg, når du har brug for det

  • Bevar familielægen. Tillid er afgørende, både i hverdagen eller i et sygdomsforløb.
  • God og hurtig behandling kan betyde alt.  Kortere ventelister og høj faglighed på hospitalerne. Afskaf sundhedsplatformen.

 Respekt for værdier, nu og i fremtiden

  • Pensionister skal ikke jages ud af eget hjem pga boligskatter. 
  • Hvis man kan bidrage, så skal man bidrage. Udlændinge skal forsørge sig selv, når de kommer til Danmark. Ligesom danskere skal. 
  • Klimakrisen skal løses sammen – for vores børns skyld. Konservative er det grønne hjerte i den blå blok som kan danne bro.
[ff id="4"]