Katarina Ammitzbøll

Jeg er folketingskandidat for Frederiksberg, fordi jeg social-konservativ, værdsætter betydningen af vores kultur og er grøn. Jeg brænder for miljø og klima.

Jeg er opstillet i hele Københavns storkreds – fra Bispebjerg til Dragør.

Ansat som Senior manager, Strategi & Bæredygtighed, A.P. Møller Mærsk og arbejder med, hvordan forretningen kan udvikles samtidig med, at vi håndterer samfundsmæssige udfordringer og globale problemer. Har + 20 års erhvervserfaring fra bl.a. FN, EU, Udenrigsministeriet og Deloitte. Har stor international erfaring bl.a. 3 år i Afghanistan, Egypten, New York, London, Schweitz og flere lande i Afrika, Mellemøsten og Asien.

Jeg brænder for politik. Politik handler i sin grundessens om vision, ideer og evnen til at gennemføre dem. Ikke om penge – kun. Det har vi efterhånden glemt. En grund er formentlig, at for mange politikere aldrig har haft et arbejde, og slet ikke i den private sektor, og derfor har svært ved at omsætte ting i praksis. Der er for mange planer, for mange projekter som fejler, for mange penge og ressourcer som går tabt, og der er for lang afstand til borgerne. Det vil jeg gøre op med.

Et Grønt Danmark i Balance

Min vision er at skabe et Danmark i balance – både socialt, økonomisk, kulturelt og miljømæssigt. Et Danmark, hvor der er tillid til hinanden, til politikerne og til systemet. Der skal være mere gennemsigtighed og mere ansvarlighed. Et Danmark, der i er front, når det gælder grøn omstilling. Et Danmark med en stærk kultur og identitet.

Mine mærkesager:

1. Klima, miljø og bæredygtighed – her skal Danmark være i front for at overlevere kloden til den næste generation

2. Et borgernært sundhedssystem med ordentlige arbejdsforhold for dem, som løfter kerneopgaverne.

3. Uddannelse, fordi vores børn og unge er vores samfunds livsnerve og fremtidsinvestering.

4. En anstændig og langsigtet udlændingepolitik – ja til kvoteflygtninge men krav om selvforsørgelse, dansk kundskaber og respekt for vores værdier for alle udlændinge, og ja til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft med tidsbegrænset erhvervs-opholdstilladelse.

Om mig

  • 49 år gammel. Født i Charlottenlund og opvokset i Gribskov kommune.
  • Uddannelse: Cand.scient.soc., Roskilde Universitet & Master i International Jura og Islam, Warwick Universitet, England og Certifikat i ledelse fra Harvard Business School/AVT/Universitet of Monaco.
  • 2017 – Valgt som kommunalbestyrelsesmedlem i Gentofte Kommune
  • 2015 – Opstillet ved folketingsvalget i Aarhus & Østjyllands Storkreds. 1. suppleant for MF N. Khader
  • Medlem af de Kvindelige Eventyrer
  • Gift og har 3 sammenbragte børn.
[ff id="3"]